Filled Under:
, ,

cara menggunakan celcom broadband secara percuma menggunakan ultrasurf



Cara-Cara Menggunakan Celcom Broadband Secara Percuma

Hari ini aku nak ajar korang semua cara2 nak menggunakan celcom bb secara free, bermaksud walaupun credit celcom bb prepaid kita dah habis atau celcom bb postpaid dah kena bar...

mula-mula download ultrasurf  kat sini

http://www.ultrareach.com/download_en.htm

dah download... open la...

ok pilih option -> untick start ie automically at start,
pastu turun bawah ambik proxy setting tick direct used ultra surf...
kemudian exit..

Dalam browser yang korang guna tu set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666

dah..? bagus...

skang connect 3g modem,walaupun credit dah habis atau kena barred tapi still boleh connect lagi, kalau bukak browser dia akan cakap, YOU HAVE UNSUFISEAN BALANCE bla, bla bla,.... tapi kalau dah set manual proxy dia tak kuwar..

dah connect, run ultrasurf 9.4 tunggu sampai dia cakap "suceessfully connected to server"

* Jika ada yang tak dapat connect guna ultra surf. Sila Guna Configurasi ini ada 2.

1. Dalam Ultrasurf ->option->Proxy Setting ->Manual Proxy Setting ->Proxy Host 10.128.1.242 Proxy Port 8080->ok->close ultasurf->open balik

Kalau tak boleh jugak

2. Dalam Ultra Sulrf Proxy Setting ->Direct use ultrasurf


skang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi,

confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis atau line celcom bb pospaid kena bar...
Ada sedikit perubahan untuk connect menggunakan celcom bb prepaid simcard(mungkin pihak celcom dah tahu), tapi untuk yang menggukan xpax,upax atau blue takde masalah walaupun credit dah habis.


cara menggunakan celcom broadband secara percuma menggunakan ultrasurfAmirul HakimRating: 5


Amirul Hakim