Qurban & Aqiqah di Kemboja

iPhone 5s gajet impian setiap blogger


iPhone 5s gajet impian setiap blogger.Jika sebelum ini aku pernah menyertai pertandingan iphone 5 gajet impian  dimana pertandingan tersebebut memberi sedikit rasa kecewa dalam diri.Bukan kecewa kerana tak menang tapi kecewa kerana tak buat sehabis baik.Lepas tengok keputusan pertandingan tersebut baru sedar bukannya aku tak mampu untuk bersaing tapi awal-awal lagi dah mengalah dan mencuba sekadar "biasa-biasa saja" .

iPhone 5s gajet impian setiap blogger
 Sebenarnya banyak perkara yang dapat kita pelajari dari kegagalan.Gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selamanya.Jangan sesekali putus asa sebelum berusaha sehingga saat terakhir. Tengok gambar iPhone 5s di atas untuk menaikan semangat. Sifat orang dahagakan kejayaan tidak akan pernah putus asa atau takut untuk mencuba.Yang penting cuba sebaik mungkin,cuba,cuba dan terus mencuba sampai dapat.
  

Kadang-kadang apabila kejayaan semakin menghampiri banyak dugaan yang kita depani.Ketika itu kita rasa letih,tak berdaya dan berputus asa,tanpa kita sedari sebenanya kejayaan sudah semakin dekat.Apa yang aku pelajari waktu contest iphone 5 gajet impian ialah kebanyakan yang yang menang pertandingan tersebut telahpun menyertai banyak contest lain sebelum ni.Walaupun tak menang tapi mereka terus join contest yang ada.Mungkin pertama kali kita masuk tak menang.Mungkin kali 2,3,4 dan seterusnya siapa tahu?Jangan pernah berhenti mencuba kerana ada sesuatu perkara yang beharga dapat kita pelajari setelah berusaha.



Dah lama tak menulis blog.Mood untuk update dan menulis sememangnya sudah tiada tetapi setelah tengok  contest ni dekat wall fb denaihati tiba-tiba rasa rajin nak menaip.Nak sangat iphone 5s...

 Ada apa dengan iphone 5s?
Secara jujurnya aku malas nak bercerita tentang kehebatan iphone 5s,spesefikasi iphone 5s dan benda yang sewaktu dengannya sebab benda ni terlalu klise,kebanyakan peserta tulis benda yang sama.Kalau  nak tahu lebih lanjut tentang iphone 5s ni boleh pergi ke google/youtube blog teknlogi dan blog peserta contest ni yang lain.

Banyak sebab kenapa aku masuk contest ni dan nak iphone 5s tapi aku cuba ringkaskan yang mana penting je:

1. Nak merasa ada smartphone

Dengan lambakan telefon pintar sepert Apple,Samsung,Lenovo,HTC dan banyak lagi telefon pintar membuatkan aku ingin memiliki satu telefon pintar untuk kegunaan harian. Sebagai seorang pelajar sekolah adalah sukar untuk membeli telefon yang beharga beribu ringgit.Sememangnya di hati ini ada keinginan untuk membeli smartphone tapi duit yang ada untuk benda-benda yang lain yang penting seperti buku rujukan atau keperlian sekolah yang lain.Nak sanagr guna telefon yang guna sitem operasi Ios,anroid,window tapi tangguhkan dulu keinginan guna sahaja ape yang ade.

Telefon yang diberi oleh abang aku lepas dia beli hanset baru :)
2. Dapat kenal dengan blogger-blogger otai dan rakan blogger lain.

Serius,banyak blogger-blogger hebat yang aku kenal lepas sertai contest iphone 5 gajet impian.Harap-harap kali ni macam tu juga

3. Dapat banyak ilmu.

Blogger-blogger hebat kebanyakannya tidak soblong dan mudah untuk berkongsi ilmu.Banyak ilmu yang saya dapat hasil dari perkongsian blogger dan pengalaman daripada contest hari tu.Semoga ilmu dalam penulisan blog dan sebgainya akan bertambah lepas join contest ni.

Sebelum terlupa,Ini ialah senarai penaja contest iphone 5s gajet impian setiap blogger:


Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip
 



iPhone 5s gajet impian setiap bloggerAmirul HakimRating: 5


Amirul Hakim