Qurban & Aqiqah di Kemboja

Filled Under:

Cara Download Torrent File Guna Internet download manager(idm)

 
Korang pernah tak download file torrent? Mesti lambat kan? Sebab file torrent bergantung pada seeder dan peers. Jadi macam mana nak download file ne secara direct? Jom kita ikut tutorial ini.

1. Download file torrent anda dari mana-mana laman web torrent.

2. Pergi ke http://torcache.net/
- Anda upload file torrent anda kat sini.
- Kemudian dia akan keluar direct link/URL.
- Copy URL yang keluar tadi tu.

3. Pergi ke http://www.torrific.com/
- Register kalau anda belum ada account di sini.
- Kemudian paste URL tadi dalam kotak.
- Tekan butang GET.
- Kemudian tekan butang initiate bittorrent transmission
- Kemudian akan keluar satu page lagi dan di sini korang boleh download file korang secara biasa.


Cara Download Torrent File Guna Internet download manager(idm)Amirul HakimRating: 5


Amirul Hakim