Qurban & Aqiqah di Kemboja

Filled Under:

Jimatkan Ruang Hard Disk Dengan Compressor

Salam,
Saya author baru kat blog ni. Post pertama sye nak buat ialah berkenaan dengan compressor. Untuk pengetahuan semua dengan compressor ni penggunaan ruang dalam hard disk boleh dikurangkan. Saya lebih suka menggunakan compressor kgb archiever. Boleh download di link kat bawah.

KGB Archiever
Daripada pemerhatian saya, KGB Archiver memaksa fail yang dipilih memampat dengan kadar pemampatan yang tinggi, tetapi prestasi dalam ujian saya tidak berpuas hati.

Aplikasi ini dibuka dengan antara muka padat, sedikit kerosakkan dengan komponen asas: medan bagi fail penyenaraian untuk memampatkan atau mengembangkan, medan untuk menentukan lokasi fail output, tahap mampatan, pilihan kata laluan, dan sebagainya. Saya pada awalnya suka bahawa ia menawarkan sembilan tahap mampatan, daripada minimum kepada maksimum, tetapi ujian kami dengan tetapan midrange Normal dan Baik tidak memuaskan.

Sebagai contoh, kita dimampatkan fail 23.5Mb menggunakan tetapan Biasa: Archiver KGB bekerja 3 minit dan 15 saat untuk output fail saiz yang sama seperti fail asal. Menggunakan penetapan Sangat Baik, KGB bekerja 21.5 minit untuk menghidupkan fail 23.5Mb ke dalam fail lain 23.5Mb. Tidak apa yang kita berharap pada semua.

Apabila kita mahu fail yang dimampatkan, kita mahu output akhirnya lebih kecil daripada fail asal. Itu bukan semua apa yang kita dapat dengan aplikasi ini percuma dengan banyak pilihan mampatan. Menggunakan kadar pemampatan atas Baik membawa kepada hasil yang diingini, tetapi yang meninggalkan beberapa pilihan bersebelahan dengan sia-sia. Terdapat alat di pasaran yang lebih baik, termasuk pilihan lain freeware, dan jika ada sebarang cadangan untuk compressor yang lain boleh shar di bawah.


Tekan sini untuk muat turun


Jimatkan Ruang Hard Disk Dengan CompressorsharulRating: 5


Amirul Hakim