Qurban & Aqiqah di Kemboja

Filled Under:

HACK INTERNET DOWLOAD MANAGER SECARA MANUAL

Hari ini aku akan menjelaskan cara untuk hack atau crack Internet Download Manager (IDM) secara manual. IDM adalah internet download manager yang terbaik ada di internet tetapi ianya tidak la percuma dan kebanyakkan crack dan patch nya mempunyai virus. Dengan menggunakan kaedah ini, anda boleh mendaftarkan Internet Download Manager (IDM) secara percuma dengan mendaftar atas nama dan e-mel ID anda sendiri.
Sekarang anggap anda ingin mengemas kini IDM anda, selepas mengemas kini tiba-tiba muncul kotak mesej yang mengatakan anda telah menggunakan nombor serial yang salah atau palsu. Jadi anda perlu mencari crack atau patch bagi membaiknya semula. Oleh itu cara hack yang akan aku ajarkan ini amat berguna bagi mengelakkan ianya mengesan nombor serial yang didaftarkan itu palsu.
Langkah 1 : Muat turun IDM pada laman asalnya di SINI. Jika anda sudah memiliki IDM pergi ke Help dan tekan butang Check for Updates. Jika anda tidak mahu mengemas kini versi anda, sila klik terus pada Pendaftaran.
Langkah 2 : Apabila anda klik pada pendaftaran, dialog baru akan muncul yang meminta anda untuk memasukkan nama, nama akhir, alamat email dan juga nombor serial.
Langkah 3 : Sekarang masukkan nama, nama akhir, alamat email dan juga nombor serial. Bagi nombor serial pilih salah satu dari nombor serial di bawah :
RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M
UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1
398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5
FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M
Langkah 4 : Setelah anda klik butang ok, ia akan memaparkan mesej ralat yang memberitahu anda telah daftarkan menggunakan nombor serial yang palsu dan IDM akan segera tutup. Sekarang disini hack nya akan bermula.
Langkah 5 : Pergi pada START, lalu pergi ke RUN (WIN + R) dan taip teks dibawah :
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts
Langkah 6 : Sekarang apa yang anda akan lihat ialah paparan notepad akan muncul seperti gambar di bawah.

Selepas itu salin baris kod dibawah dengan menambah pada fail host seperti gambar di bawah pula.
127.0.0.1 tonec.com
127.0.0.1 http://www.tonec.com
127.0.0.1 registeridm.com
127.0.0.1 http://www.registeridm.com
127.0.0.1 secure.registeridm.com
127.0.0.1 internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 http://www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror2.internetdownloadmanager.com Selesai sudah anda meletakkan kod dibawah, simpan atau save notepad tersebut. Kemudian bukak balik aplikasi Internet Download Manager dan sekarang IDM anda sudah ditukar menjadi versi penuh dan apabila anda mengemas kini pada versi yang terbaru, pendaftaran anda tidak akan luput. Ini bermakna IDM anda akan tetap berfungsi secara versi penuh tanpa sebarang masalah bila anda mengemas kini kelak.
                                                                                                                      
HACK INTERNET DOWLOAD MANAGER SECARA MANUALAmirul HakimRating: 5


Amirul Hakim